Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3680 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 693 g
Tuky 86 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není nad rýžový pudink, který si uvaříte sami. Není sice úplně na štíhlou linii, ale občas přeci zhřešit musíte, zvlášť když jde o dezert se zdravými jablky.

Suroviny

rýže kulatozrnná 300 g
máslo 100 g
plus 30 g navíc, plus kousek na vymazání
plus 1 lžíce navíc
z jednoho citronu
oloupaná a bez jádřince pokrájená

Postup

1

Ve vroucí vodě uvařte rýži doměkka, sceďte a dejte do mísy. Rozpusťte 100 g másla a promíchejte ho s rýží; přidejte krupicový cukr a citronovou kůru, přiklopte a nechte vychladnout. Zbytek másla rozpusťte se lžící krupicového cukru a vanilkovým cukrem a ve směsi asi tři minuty poduste jablka. Formičky na pudink vymažte máslem a rozdělte do nich rýži, upěchujte a pokryjte jablky. Formičky dejte do pekáče, do poloviny výšky zalijte vodou a vložte na dvacet minut do trouby předehřáté na 180 °C. Vyjměte a nechte pět minut stát; pak vyklopte na talíře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...