Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžový talíř s lososem, avokádem a paprikou
Rýžový talíř s lososem, avokádem a paprikou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýžový talíř s lososem, avokádem a paprikou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3328 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 249 g
Tuky 170 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Barevná večeře, kterou zvládnete připravit během chvilky!

Suroviny

losos 4 filety
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý
bez semen, na proužky
olivový olej 1 PL
rýže vařená 4 porce
podle vlastního výběru (basmati, jasmínová, natural,..)
dužina na tenké plátky
limeta ½ ks
podélně nakrájená na 4 klínky
Na marinádu
olivový olej 4 PL
limetová šťáva
ze 2 limet
koriandr čerstvý 3 PL
najemno + celé lístky na ozdobu
med 3 ČL
česnek 2 stroužek
prolisované

Postup

1

Předehřejte troubu na 240°C.

2

Připravte marinádu: Smíchejte olivový olej, limetovou šťávu, koriandr, med a česnek. Lososové filety dejte do ploché mísy, osolte je a opepřete a přelijte zhruba polovinou marinády. V marinádě je obraťte, zakryjte fólií a nechte chvilku marinovat.

3

Rozložte papriku na plech vyložený pečicím papírem, promíchejte ji s 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a vložte do trouby na 10 minut.

4

Po 10 minutách pečení vyjměte plech z trouby a rozložte filety na papriku. Pečte, dokud nejsou papriky hotové a losos propečený – ještě asi 15–20 minut.

5

Na talíře nebo do misek rozdělte rýži, nahoru vždy vložte lososový filet, doplňte pečenou paprikou, avokádem a klínkem z limety. Ozdobte koriandrem a podávejte se zbytkem marinády k přelití.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...