Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1040 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 117 g
Tuky 39 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Japonské houby enoki mají velmi jemnou chuť a krásně křupou, proto si je nejlíp vychutnáte zasyrova.

Suroviny

houby 300 g
houby enoki
čočka 150 g
uvařená
čerstvý
čekanka 1 ks
čekankový puk
Na zálivku
olivový olej extra panenský 2,5 PL
balzamikový ocet 1,5 PL
sójová omáčka ½ PL
čerstvá, bez semínek, nadrobno nasekaná
česnek 1 stroužek
menší, drcený
med ½ PL

Postup

1

Nejlépe ve skleničce se šroubovacím uzávěrem prošlehejte suroviny na zálivku. Čekankový puk rozdělte. Špenát omyjte, osušte a smíchejte s uvařenou čočkou, houbami enoki a čekankovými listy. Zakápněte zálivkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...