Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z uzeného pstruha s červenou řepou a řeřichou
Salát z uzeného pstruha s červenou řepou
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Salát z uzeného pstruha s červenou řepou a řeřichou

4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2106 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 36 g
Tuky 180 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do 5 minut na stole!

Suroviny

hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 150 ml
vinný ocet bílý 50 ml
nakládaná
křen 1 PL
strouhaný se smetanou (krenex)
pstruh 270 g
uzený
řeřicha 150 g
bez silných stonků
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Do čisté sklenice se šroubovacím víčkem dejte velkou špetku soli a pepře, hořčici, olivový olej a ocet. Zavřete, protřepejte a uložte do lednice – tam zálivka vydrží i pár týdnů, dokud ji všechnu nespotřebujete.

2

Případné větší kusy nakládané řepy pokrájejte a vložte do mísy. Přidejte křenovou směs, dvě lžíce připravené zálivky a pořádně promíchejte. Filety ze pstruha rozdělte na drobné kousky, případnou kůži vyhoďte. Řepu smíchejte s řeřichou a navrch naaranžujte pstruha.

Lahodné variace
Místo uzeného pstruha můžete použít jakoukoli jinou uzenou rybu, obyčejnou makrelou počínaje a lososem konče.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

05.09.2007 09:02
Recept se nachází v č.6/06, str.66

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...