Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sardelové kuličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1840 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 40 g
Tuky 107 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťovka, která je výborná teplá i zastudena.

Suroviny

tuňák 130 g
v olivovém oleji, rozdělený na kusy vidličkou
ančovičky (konzerva) 4 ks
sardelové řezy, na nudličky
sůl mořská
dle chuti
chilli sušené
dle chuti
oregano 1 ČL
sušené
vejce 2 ks
olej
na smažení

Postup

1

Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout. Propasírujte je přes síto a smíchejte s tuňákem, sardelemi, solí, chilli a oreganem, pak přidejte žloutky. Nakonec patří sníh ušlehaný z bílků.

2

Ze vzniklé hmoty tvořte v navlhčených dlaních kuličky. Smažte na oleji, do kterého vmícháte máslo. Kuličky můžete podávat teplé, zastudena, samotné nebo s rajčatovou salsou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...