Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Semínkový chléb s barevnou frittatou
Semínkový chléb s barevnou frittatou
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Semínkový chléb s barevnou frittatou

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1255 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 147 g
Tuky 40 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte si sendvič s vlákninou navíc. Kromě toho vás tenhle chléb i nadlouho zasytí – zvlášť když jej doplníte překvapivou bílkovinou v podobě frittaty.

Suroviny

chleba 2 plátky
semínkový
ajvar 2 PL
na potření
ledový salát 2 listy
Na frittatu
olivový olej 1 ČL
nakrájená na kostičky
vejce 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
pažitka 1 hrst
nasekaná
petrželka 1 hrst
nasekaná
sýr 1 hrst
nastrouhaný tvrdý sýr podle chuti

Postup

1

Na menší pánvi rozehřejte olivový olej, vsypte kostičky papriky a chvíli restujte, nenechte ale zeleninu zhnědnout. V misce prošlehejte vejce s mlékem, bylinkami, solí a pepřem. Zalijte papriku vejci a vrch posypte sýrem. Až frittata zatuhne, opatrně ji obraťte (můžete na otočení použít talíř) a opečte krátce i z druhé strany. Nechte zchladnout, pak rozkrojte.

2

Dva krajíce chleba natřete ajvarem. Na spodní krajíc položte frittatu a salát, přiklopte druhým krajícem, rovněž potřeným ajvarem. Zajistěte napichovátkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...