Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2285 kcal
Bílkoviny 218 g
Sacharidy 9 g
Tuky 114 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete řeckou kuchyni? Tak si uvařte sépie v bílém víně a ouzu.

Suroviny

olivový olej 60 ml
česnek 4 stroužky
na plátky
ančovičky (konzerva) 3 ks
nasekané
kalamáry 1 kg
kroužky
ouzo 80 ml
suché

Postup

1

Škrabkou oloupejte citron a proužky kůry uschovejte. Na středním plameni rozpalte hlubokou pánev, přidejte olivový olej, česnek, kůru z citronu a ančovičky.

2

Opékejte minutu až dvě, aby česnek změkl. Přidejte kroužky sépií, ouzo a bílé víno.

3

Snižte oheň, přiklopte a vařte minimálně jednu hodinu, dokud sépie nezměknou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...