Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelená polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2171 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 201 g
Tuky 116 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle bochánky pekly naše babičky. Mňam. Přikusujte je k polévce a hned jí povýšíte na hlavní chod!

Suroviny

droždí 1 kostka
vlažné, na kvásek
+ na poprášení
vejce 1 ks
žloutek a bílek oddělený
sůl
rozehřáté
nakrájené
nemusí být

Postup

1

Droždí rozdrobte do trochy vlažného mléka, přidejte trochu mouky a nechte v teple vzejít kvásek.

2

Kvásek smíchejte se žloutkem, zbytkem mouky, zakysanou smetanou, solí a sádlem  a vypracujte hladké těsto. Dejte je do mísy, poprašte moukou a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Troubu předehřejte na 180°C.

3

Z vykynutého těsta vyválejte na po- moučněném válu placku, posypte ji rovno- měrně škvarky, přeložte, znovu rozválejte a tento postup zopakujte ještě dvakrát, až budou škvarky důkladně zapracované.

4

Potom těsto rozválejte na plát asi 3mm silný, vykrájejte z něj kolečka, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě asi 20 minut kynout.

 
5

Potom je potřete bílkem, posypte kmínem (chcete-li) a dejte péct dozlatova (asi 12–15 minut). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...