Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sladké linecké karty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné Na 4 plechy sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4287 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 342 g
Tuky 277 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karty jako vystřižené z Alenky v říši divů! Oživnou, nebo ne?

Suroviny

máslo 250 g
změklé
+ na posypání
nastrouhaná najemno (lze vynechat)
ovocný džem
na slepování – např. jahodový, malinový, rybízový, ostružinový...

Postup

1

Zpracujte rychle máslo, cukr, žloutky, mouku a citronovou kůru do jednolitého těsta. To zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu odpočinout do lednice (počká tam na vás i několik dní).

2

Předehřejte troubu na 160°C. Vyndejte těsto a rozválejte je mezi dvěma potravinářskými fóliemi (nebo pečicím papírem) na tenký plát. Pomocí formiček nebo nože vykrájejte karty – do poloviny z nich vykrájejte libovolné karetní symboly. Přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte – těsto by mělo jen zrůžovět, trvá to zhruba 6–8 minut.

3

Vyndejte, stáhněte i s papírem z plechu a nechte vychladnout. Horní část karet se symboly pocukrujte moučkovým cukrem. Spodní část karet potřete džemem ve dvou barvách a přiklopte pocukrovaným vrškem karet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...