Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slezské bramborové placky s povidly
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1010 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 166 g
Tuky 18 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemně slané a pepřené placky podobné bramborákům a pikantní chuť povidel si spolu bezvadně notují. Tuhle kombinaci nabízí tradiční slezská kuchyně.

Suroviny

sůl špetka
pepř špetka
vejce 1 ks
tuk
na smažení
rozpuštěné, na potření
švestková povidla
na potření
k podávání

Postup

1

Syrové brambory nastrouhejte a nechte chvíli stát. Pak slijte vodu a promíchejte je s ostatními surovinami.

2

Pečte malé placičky nejlépe v lívanečníku, ještě teplé je potírejte máslem a povidly. Můžete je podávat se zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

12.02.2009 20:59
jednoduchý recept, výsledek dobrý... zajímavá lehká večeře :)
07.12.2008 22:19
Super recept - něco mezi bramborákem a bramborovými plackami. Výhodou je, že pracujeme se syrovými bramborami, tudíž na stůl podáváme za pár minut. Naposledy jsem je potírala s dýňovou marmeládou a mizely opravdu kosmickou rychlostí.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...