Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažené nudle se zeleninou a mungo výhonky
Smažené nudle se zeleninou a mungo výhonky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažené nudle se zeleninou a mungo výhonky

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 756 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 99 g
Tuky 30 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé smažené nudle se zeleninou a mungo výhonky jsou plné živin a chuti – ideální večeře pro běžný den. Naklíčené mungo je díky své buclatosti skvělé nejen ve studené kuchyni, ale také do polévek, nudlí a nejrůznějších stir-fry, udrží si totiž svou křupavost. 

Suroviny

Na omáčku
sójová omáčka ¼ hrnku
vývar kuřecí ¼ hrnku
třtinový cukr 1 PL
škrob 1,5 ČL
zázvor (čerstvý) 2 cm
očištěný a nakrájený nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
rýžový ocet 1 ČL
sriracha
podle chuti
Na nudle
nudle 250 g
vaječné
rostlinný olej 2 PL
pak čoi 2 ks
zelíčka rozkrojená na čtvrtiny
růžičky
nakrájená na proužky
mrkev 2 ks
nakrájená našikmo
nakrájená na plátky
sezamová semínka
k podávání

Postup

1

V misce prošlehejte všechny ingredience na omáčku. Dejte ji stranou.

2

Nudle připravte dle návodu na obalu.

3

Rozpalte wok, vlijte olej, nechte zahřát. Vsypte zeleninu a 3 minuty zprudka opékejte. Přidejte mungo, promíchejte, vlijte omáčku, vložte nudle a vše krátce promíchejte, aby se nudle prohřály.

4

Podávejte zdobené sezamem.

NĚCO NAVÍC
Pokud dáváte přednost rýžovým nudlím, nebo třeba máte bezlepkovou dietu, klidně je za pšeničné vyměňte. Zeleninu použijte dle toho, co zrovna máte v lednici nebo na co máte chuť. Skvělé budou například lusky cukrového hrášku. Zdobit můžete dalšími výhonky, které vám vyrostly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...