Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 454 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 6 g
Tuky 27 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Abyste si na kaprovi pochutnali, osmažte ho jenom tolik, kolik vzápětí sníte - tedy pokud nedáváte přednost studenému.

Suroviny

kapr 1 ks
nebo candát nebo štika
na naložení ryby (nemusí být)
vejce 2 ks
prošlehané s trochou mléka
strouhanka
čerstvá, podle potřeby
sůl
tuk
na smažení
strouhaný, množství podle chuti

Postup

1

Kapra vykuchejte, zbavte hlavy i šupin a důkladně opláchněte. Od hlavy můžete odkrojit pár podkov. Ze zbytku podél páteře vykrojte filety, rozdělte na porce a osušte kuchyňským papírem – pozor, ulpívá.

2

Osolte a nechte půl hodiny odležet nebo na čtvrt hodiny namočte do osoleného mléka. Před obalováním osušte.

3

Rybu obalte v mouce, vejci a ve strouhance, přebytečnou jemně oklepte.

4

Smažte v rozpáleném tuku dočervena. Vyjměte a tuk nechte důkladně okapat či odsát.

Podávejte s bramborovým salátem, citronem, případně i s křenem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...