Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
S’mores cookie sandwich
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 40
Do 30 minut Velmi snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3334 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 453 g
Tuky 135 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S’more je sladkost, kterou miluje každé americké dítě a která neodmyslitelně patří k táboráku a grilování. Na první pohled se spojení sušenky s opečeným marshmallow zdá hodně bláznivé, ale když ochutnáte... Mňam!

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
změklé
třtinový cukr 135 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sušenky 100 g
nejlépe značky Lotus
Na dokončení
slazené karamelizované (salko karamel)
marshmallows 150 g
podle chuti
tmavá čokoláda 50 g
rozehřátá

Postup

1

Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a dejte stranou. Máslo důkladně prošlehejte elektrickým mixérem s cukrem, zašlehejte vejce, vanilkový extrakt a zchladlou čokoládu. Vmíchejte mouku, kakao a kypřicí prášek. Vypracujte těsto a dejte ho do chladničky na alespoň 30 minut vychladit a ztuhnout. Sušenky rozdrťte a vsypte do misky.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Z těsta vytvořte zhruba 20 kuliček. Obalte je v drcených sušenkách, položte je na plech vyložený pečicím papírem a lehce je zploštěte. Nechte mezi nimi dostatečný prostor. Pečte je 8–10 minut – sušenky popraskají, kraje budou pevné, ale uprostřed zůstanou měkké. Nechte na plechu zcela vychladnout.

3

Polovinu sušenek rozložte na plech vyložený pečicím papírem, rovnou (tedy tou, co byla při pečení na plechu) stranou vzhůru. Salko rozehřejte ve vodní lázni a rozdělte ho na polovinu sušenek.

4

Na potřené sušenky rozložte marshmallows a dejte zapéct pod gril. Zbylé sušenky mezitím po hladké straně potřete rozehřátou čokoládou. Zapečené sušenky s marshmallows poté přiklopte polovinami s čokoládou a ihned podávejte

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...