Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenátová polévka s parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 47
Do 30 minut Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1234 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 43 g
Tuky 93 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hotová za pár minut!

Suroviny

pórek 1 ks
olivový olej 4 PL
oloupaná a nastrouhaná nahrubo
vývar kuřecí l
nebo zeleninový vývar
mražené, např. Bonduelle
sůl
pokojové teploty
na posypání
pepř

Postup

1

Z pórku odkrojte ovadlé části, důkladně jej omyjte a pak celý nakrájejte. Bílou část podélně rozkrojte a poté nasekejte na půlkolečka, totéž postupně udělejte i se zelenou natí.

2

V širším hlubším hrnci rozpalte olivový olej, vsypte pórek a opečte ho doměkka, zhruba pět minut. Přidejte bramboru a smažte dalších pět minut. Vlijte 850 ml kuřecího vývaru a vařte deset minut. Pak přihoďte špenátové kostky a nechte je úplně rozpustit. Krátce povařte.

3

Stáhněte plamen a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu, promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Zdá-li se vám polévka příliš hustá, zřeďte ji zbylým vývarem.

4

Před podáváním vmíchejte parmazán a ještě jím jednotlivé porce posypte. Pozor – rychle se rozpouští!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...