Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šťavnaté thajské kuře v papilotě
Thajské kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šťavnaté thajské kuře v papilotě

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 968 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 61 g
Tuky 23 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Balíčky plné voňavé slasti!

Suroviny

řízky
koriandr čerstvý 1 svazek
celý, nasekaný
pak čoi 2 ks
na čtvrtky
hrášek cukrový 350 g
rybí omáčka 2 ČL
sójová omáčka 2 ČL
rýžový ocet 4 PL
jemně nastrouhaná kůra a šťáva
rýže jasmínová
k podávání
k podávání

Postup

1

Zapněte troubu na 220°C. Rozehřejte nepřilnavou pánev a na oleji opečte kuřecí prsa, aby získala barvu (asi 4–5 minut po každé straně).

2

Ustřihněte čtverec pečicího papíru a položte ho na plech. Nasypte na něj čtvrtinu koriandru (část lístků uchovejte na posypání), přidejte čtvrtinu pak čoi a cukrového hrášku, navrch vložte plátek masa.

3

Smíchejte rybí a sójovou omáčku, rýžový ocet, sladkou chilli omáčku, šťávu i kůru z limety a zelenou kari pastu. Trochou omáčky přelijte maso a zeleninu. Překryjte druhým čtvercem pečicího papíru a založte okraje tak, abyste zformovali plošší balíček. Zopakujte s ostatními řízky, zeleninou a omáčkou.

4

Balíčky vložte na 20–25 minut do trouby. Mezi- tím uvařte rýži. Balíčky vyndejte z trouby a nechte odpočívat asi 2 minuty. Pak položte na talíře, otevřete a posypte zbytkem koriandru. Podávejte s rýží a limetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...