Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3441 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 9 g
Tuky 318 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si steak s hebkou omáčkou ze žloutků, másla, vinného octa a másla ochucenou estragonem!

Suroviny

každý o váze 220 g
olivový olej
na potření
sůl mořská 2 ČL
pepř mletý 1 PL
drcený
salátové listy zelené, k podávání
Na beárnskou omáčku
vinný ocet bílý 20 ml
bílý
estragon 2 PL
listy
sůl mořská
pepř mletý
drcený
máslo 250 g
horké, rozpuštěné

Postup

1

Žloutky, ocet, estragon, sůl a pepř rozmixujte na pastu. Za stálého chodu motoru přilévejte máslo a zpracovávejte dohusta. Udržujte v teple (nejlépe na nádobě s horkou vodou).

2

Steaky připravte podle základního receptu. Podávejte s béarnskou omáčkou a salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...