Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak se salátem z rajčátek a manga
Steak se salátem z rajčátek a manga
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak se salátem z rajčátek a manga

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2151 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 101 g
Tuky 131 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý salát, který stojí na surovinách: šťavnatých rajčatech, dokonale zralém mangu a kvalitním vyzrálém hovězím mase.

Suroviny

sójová omáčka 60 ml
rybí omáčka 1 PL
limetová šťáva 2 PL
kokosový cukr 2 PL
nebo hnědý
česnek 1 stroužek
na tenká kolečka
zázvor (čerstvý) ½ ČL
nastrouhaný
pepř
čerstvě mletý
nebo jiný rostlinný olej
vyzrálý flank steak
Na salát
rajčata cherry 500 g
mango 2 ks
zralé, oloupané
banánová, na jemná kolečka
rukola 1 hrst
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 3 PL
limetová šťáva
na dochucení
sůl
podle chuti
podle chuti
bazalka 1 hrst
thajské nebo běžné

Postup

1

Smíchejte v misce sójovou a rybí omáčku a limetovou šťávu. Vsypte cukr a míchejte, až se rozpustí. Přidejte česnek, zázvor a pepř a vmíchejte olej. Vložte do marinády steak, uzavřete a nechte hodinu v pokojové teplotě marinovat.

2

Na salát překrojte rajčátka napůl a mango nakrájejte na plátky. Na zálivku prošlehejte ocet a olej, dochuťte limetovou šťávou, cukrem a solí.

3

Rozpalte grilovací pánev, vyjměte steak z marinády a osušte jej papírovou kuchyňskou utěrkou. Opékejte steak po obou stranách 2–3 minuty, aby byl středně propečený. Pak odložte, zakryjte a nechte chvíli odpočinout a dojít.

4

Smíchejte rajčata, mango, šalotku, rukolu, pokapejte zálivkou a posypte bazalkou. Steak nakrájejte na tenké plátky a přidejte do salátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...