Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Stir fry s krevetami, zeleným pepřem a zázvorem
Stir fry s krevetami, zeleným pepřem a zázvorem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Stir fry s krevetami, zeleným pepřem a zázvorem

3.5/5 Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1227 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 110 g
Tuky 21 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept inspirovaný kambodžskou kuchyní, která pepř zbožňuje, potěší zejména milovníky krevet. Sušený zelený pepř najdete v každém lépe zásobeném supermarketu, čerstvý se shání hůře, ale stojí to za trochu námahy: dodá kromě ostrosti i svěžest.

Suroviny

řepkový olej 1 PL
nebo arašídového oleje
velká, nakrájená na proužky
česnek 3 stroužky
nakrájené najemno
zázvor (čerstvý) 4 cm
nastrouhaný
pepř barevný 1 PL
sójová omáčka 3 PL
ústřicová omáčka 2 PL
rybí omáčka 1 PL
hnědý cukr 2 ČL
krevety 600 g
syrových tygřích
rukola 100 g
lze nahradit potočnicí
rýže
jasmínová k podávání

Postup

1

Ve woku rozpalte 1 lžíci oleje. Vhoďte cibuli, opékejte a míchejte 8-10 minut, až změkne a začně zlátnout. Přidejte česnek, zázvor a pepř a minutu společně opékejte. Pak přilijte sójovou, ústřicovou a rybí omáčku a vsypte cukr. Zamíchejte.

2

Zvyšte plamen, přidejte krevety a obsah woku prohazujte či promíchávejte, až krevety zrůžoví (asi 5 minut nebo podle velikosti krevet). Vypněte plamen, do pánve vložte potočnici nebo rukolu a míchejte, až lupení teplem trošku zavadne.

3

Ihned podávejte v miskách s horkou rýží, nezapomeňte také na dostatek ubrousků a případně misku s vodou na zašpiněné prsty z loupání krevet.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...