Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Strouhané kakaové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 59
Více než hodinu Velmi snadné Na pekáček 20 x 30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4461 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 408 g
Tuky 197 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika ke snídani či odpolední kávě – strouhaný koláč či řezy s tvarohem – se nikdy neomrzí. Úplně nejlépe chutnají řezy druhý den, když se těsto proleží a spodní vrstva báječně změkne.

Suroviny

Na těsto
máslo 150 g
povolené
sůl 1 špetka
Na náplň
sůl 1 špetka
nebo podle chuti
ve staniolu
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Do mísy dejte máslo a vyšlehejte je s cukrem a žloutky, až směs zesvětlá. Pak přes síto přisypte suché ingredience a rychle zpracujte na těsto. Podle potřeby přilévejte mléko, aby se těsto spojilo. Z hotového těsta oddělte třetinu, potom oba díly zabalte a dejte ztuhnout
do lednice na nejméně 2 hodiny, můžete je i uložit na 30 minut do mrazáku.

2

Troubu rozehřejte na 180°C. Pekáček o rozměru 20 x 30 cm vyložte pečicím papírem. Bílky ušlehejte se špetkou soli a polovinou cukru na sníh. Tvaroh utřete se zbytkem cukru a vanilkovým extraktem a zapracujte sníh.

3

Ztuhlé těsto vyjměte. Větší díl nastrouhejte na hrubém struhadle na dno plechu s pečicím papírem. Na těsto rozetřete tvarohovou náplň a na ni nastrouhejte druhý, menší díl těsta. Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 45 minut. Před krájením nechte zcela vychladnout, řezy skladujte v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...