Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Studená polévka s okurkou & avokádem

Studená polévka s okurkou & avokádem

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné pro asi 16 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3274 kcal
Bílkoviny 338 g
Sacharidy 101 g
Tuky 160 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večer ji podávejte s krevetkami jako rafinované pohoštění a ráno na ni do lednice posílejte ty, kteří budou potřebovat po silvestrovské noci vitaminovou vzpruhu.

Suroviny

limetová šťáva 3 PL
na drobno
jarní cibulka 1 ks
koriandr čerstvý 1 PL
nať
sůl
pepř
mletý
olivový olej 2 PL
krevety tygří 16 ks
česnek 2 stroužky
na drobno

Postup

1

V mixéru rozmixujte dohladka okurku, vypeckovaná avokáda, jogurt, šťávu z limety, chilli papričku, jarní cibulky, koriandr, 250 ml ledové vody, 1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře. Ochutnejte a dosolte, případně vmixujte ještě chilli papričku, koriandr nebo polévku nařeďte trochou vody. Přelijte ji do velké mísy nebo džbánu a dejte ji chladit.

2

V pánvi na oleji krátce osmahněte krevety s česnekem. Polévku rozdělte do skleniček a do každé přidejte krevetu a/nebo snítku koriandru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...