Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šunkový špíz s ananasem a sladkými bramborami

Šunkový špíz s ananasem a sladkými bramborami

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3148 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 339 g
Tuky 120 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kostky sladkých brambor si i po uvaření zachovávají příjemnou pružnost a pevnost. Báječně kontrastují se šťavnatou šunkou i s křupavými paprikami! Šunkový špíz s ananasem a sladkými bramborami je netradiční kombinace, kterou musíte zkusit. 

Náš tip: Je dobré vědět - jak na ananas? 

 
Skryt pre seznam

Suroviny

Na špíz
šunka 750 g
vařená, lze nahradit uzeným masem, na kostky
brambory 1,2 kg
sladké, povařené, oloupané, na kostky
na čtverečky
lze nahradit pečenými trojhránky z listového těsta
petrželka
na posypání
Na marinádu
škrob 1 ČL
hustá
ostrá
med 3 PL
rostlinný olej 2 PL

Postup

1

Na špízy střídavě napíchejte šunku, brambory a papriku.

2

Promíchejte marinádu.

3

Špízy grilujte na otevřeném grilu nebo v troubě, případně na grilovací pánvi, a důkladně je potírejte omáčkou. Jestli chcete, posypte petrželkou.

4

Podávejte s rýží nebo s chlebovými plackami (pita, arabský chléb, lavaš; ty jsou ještě chutnější, když je opečete na grilu či pánvi). Můžete také nakrájet trojhránky z listového těsta a čtvrt hodiny je péct v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...