Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrové tyčinky se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 102
Do 45 minut Velmi snadné Na cca 14 tyčinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2222 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 145 g
Tuky 158 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýrové tyčinky se slaninou patří k povinné party výbavě. Recept na ně je ultrasnadný, a tak kupte rovnou dvojnásobnou dávku těsta! Tyčinky z listového těsta velmi rychle nachystáte, a když do nich nedáte slaninu, uděláte radost i vegetariánům. Jedny tyčinky a tolik možností ...

Suroviny

hořčice dijonská 1 PL
nastrouhaný nahrubo
pepř
hrubě mletý
sušená, na tenké plátky – podle počtu tyčinek
vejce 1 ks
prošlehané

Postup

1

Na pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na obdélník o síle asi 5 mm.

2

Potřete ho hořčicí, posypte sýrem a nahrubo mletým pepřem.

3

Nakrájejte z kratší strany na proužky a na každý položte úzký plátek slaniny a trochu přitlačte. Opatrně 4x až 5x stočte do spirály a položte na plech vyložený pečicím papírem.

4

Dejte do chladničky na 15–20 minut.

5

Troubu předehřejte na 220 °C.

6

Vyjměte tyčinky z chladničky a potřete je rozšlehaným vejcem.

7

Troubu ztlumte na teplotu 200 °C. Plech vložte do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...