Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí máslový řízek s bramborovou kaší

Telecí máslový řízek s bramborovou kaší

3.3/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8040 kcal
Bílkoviny 284 g
Sacharidy 369 g
Tuky 575 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso telecího hrudí, trochu prorostlé tukem, se dokonale hodí na mletí. Je jemné, a přitom šťavnaté.

Suroviny

vykostěné, mleté
sůl
pepř mletý
vejce 3 ks
starší, navlhčené 200 ml mléka
máslo 100 g
rozpuštěné
strouhanka
dle potřeby
sádlo 200 g
na smažení
Na kaši
oloupané

Postup

1

Maso osolte a opepřete. Smíchejte s vejci, navlhčeným pečivem, máslem a promíchejte. Vytvořte koule a obalte je v suché strouhance. Pak je mírně roztlačte a na rozpáleném sádle pomalu smažte dozlatova.

2

Pokrájené brambory osolte a uvařte doměkka. Důkladně sceďte a rozšťouchejte dohladka. Teprve pak přidejte máslo a rozmíchejte. Až nakonec prošlehejte s horkou smetanou. Podávejte s máslovým řízkem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...