Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tramezzini s pórkovo-jablečnou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4324 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 696 g
Tuky 105 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní vegetariánská svačinka za babku

Suroviny

majonéza 2 PL
kari koření 1 ČL
sůl
pepř
malé, pevné, zelené
pórek 8 cm
čekanka 1 ks
červená, menší kousek
nasekané

Postup

1

V misce smíchejte smetanu s majonézou a kari, osolte a opepřete.

2

Jablko oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, vykrojte jádřinec a dužinu nakrájejte na drobné kostičky. Očistěte pórek, důkladně ho omyjte a také nakrájejte nadrobno. Jablko i pórek vmíchejte do smetany.

3

Očistěte čekanku a rozeberte ji na lístky. Ty omyjte a osušte v odstředivce na salát. Polovinu krajíčků chleba obložte čekankou a na tu rozdělte připravenou směs. Navrch přiklopte dalším plátkem chleba a silně stiskněte. Tramezzini můžete šikmo jednou nebo dvakrát rozkrojit na trojhránky.

Recept je převzatý z knihy Susanne Bodensteiner a Martina Kittler: Kuchařka na hubené časy, vydavatelství Jan Vašut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...