Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňáková bageta s vejcem
Tuňáková bageta s vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tuňáková bageta s vejcem

4.9/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1134 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 29 g
Tuky 89 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace tuňáka s vejcem je klasikou, která stále chutná! 

Suroviny

majonéza 6 PL
kvalitní
kapary 1 PL
jarní cibulka svazek
na tenké plátky
sůl mořská
bageta
podélně rozpůlená
tuňák (konzerva) 1
slitá
řapíkatý celer 1
řapík nakrájený na tenké plátky
římský salát
pár listů
rajčata cherry 4 ks
nakrájené na plátky
vejce 2 ks
vařená natvrdo

Postup

1

Smíchejte majonézu s kapary, jarní cibulkou, citronovou šťávou a chilli omáčkou. Osolte. Potřete bagetu z obou stran a naplňte ji kousky okapaného tuňáka, řapíkatým celerem, rajčátky, salátem a klínky vajec. Před podávání rozkrájejte na špalíky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...