Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňákové kuličky v rajčatové omáčce
AD
Tuňákové kuličky v rajčatové omáčce
ZDROJ: Inka Valoušková
sdílet:

Tuňákové kuličky v rajčatové omáčce

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1283 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 115 g
Tuky 43 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celý březen rozdáváme předplatné a balíčky Rio Mare! Co udělat pro výhru v soutěži Vaříme s Rio Mare? Vařte s tuňákem, foťte a sdílejte. Pro inspiraci jsme pro vás připravili recepty nejen my v redakci Apetitu, ale i oblíbení food blogeři. Inka Valoušková alias @garden.and.kitchen z tuňáka připravila lahodné kuličky v rajčatové omáčce. Nejlepší jsou s těstovinami.

Měření

Suroviny

Na tuňákové kuličky
tuňák (konzerva) 3 ks
Rio Mare con limone e pepe nero (240 g)
vejce 1 ks
velikosti L nebo 2 velikosti M
česnek 1 stroužek
chilli sušené 1 špetka
podle chuti
petrželka 1 hrst
strouhanka ½ hrnku
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
Na omáčku
menší
česnek 1 stroužek
sůl
pepř
čerstvě mletý
na případné dochucení
těstoviny
uvařené, k podávání
olivový olej
na opékání kuliček

Postup

1

V hlubší pánvi na olivovém oleji orestujeme najemno pokrájenou cibuli. Pak přidáme prolisovaný stroužek česneku a restujeme další minutu. Poté přilijeme konzervovaná rajčata, dochutíme solí a pepřem, zakryjeme pokličkou a vše přibližně 10 minut povaříme. V případě, že jsou rajčata kyselejší, dochutíme trochou cukru.

2

Mezitím scedíme tuňáka, dáme do misky, přidáme vejce, najemno pokrájenou šalotku, prolisovaný stroužek česneku, chilli, pokrájenou zelenou petrželku a strouhanku, vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Ruce namočíme do studené vody, lžící odebíráme tuňákovou směs a rukama tvarujeme kuličky.

3

Kuličky osmahneme na středně rozpálené pánvi na troše oleje ze všech stran dozlatova.

4

Osmahnuté kuličky přidáme do rajčatové omáčky a vše společně povaříme další 2–3 minuty.

5

Podáváme s těstovinami. 

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...