Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňákové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 28
Do 20 minut Velmi snadné Na 6 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2530 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 183 g
Tuky 112 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle jednoduché muffiny si zamilujete nejen jako pohoštění, poslouží i jako skvělá svačina do školy nebo do práce!

Suroviny

vejce 4 ks
mléko hrnku
olivový olej 2 PL
+ na vymazání formiček
tuňák (konzerva) 240 g
ve vlastní šťávě slitá a rozdělená na malé kousky
menší, (cca 300 g), nastrouhaná
propláchnuté
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mozzarella ¾ hrnku
nastrouhané
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno
petrželka ¼ hrnku
nasekané nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C a formy na muffiny vymažte nebo vystříkejte tukem (máte-li olej ve spreji).

2

Vejce, mléko a olej prošlehejte v misce. V jiné míse promíchejte tuňáka, cuketu, kukuřici, mouku, kypřicí prášek, mozzarellu, cibuli a petrželku. Osolte, opepřete a vmíchejte mléčnou směs – krátce, jen aby se vše spojilo. Těsto rozdělte do muffinových formiček a pečte 25–30 minut. Nechte 5 minut chladnout a vyjměte z formy.

NĚCO NAVÍC
Muffinům prospěje špetka něčeho pikantnějšího: zkusit můžete kajenský pepř nebo pár kapek omáčky sriracha.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...