Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová pomazánka se sardinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 111
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1305 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 33 g
Tuky 68 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohová pomazánka se sardinkami je rychlá svačina či večeře. Stačí jen smíchat sardinky, okurky, tvaroh, cibulku, vejce a na závěr pár kapek citronové šťávy. Jednodušší recept už snad ani být nemůže. Pomazánka plná bílkovin a navíc další krůček k tomu, jak do jídelníčku zařadit víc ryb.

Suroviny

tvaroh 250 g
vejce 2 ks
uvařené
sardinky (konzerva) 1 konzerva
v oleji
malá, nasekaná
sůl
pepř
hořčice

Postup

1

Smíchejte 250 g tvarohu, 1–2 uvařená vejce nakrájená na kostičky, konzervu sardinek v oleji (slitou), nasekanou malou cibuli (nemusí být) a nakrájenou 1–2 nakládané okurky.

2

Osolte, opepřete, dolaďte hořčicí a šťávou z citronu. Tvarohovou rybičkovou pomazánku podávejte namazanou na čerstvém pečivu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

27.04.2016 10:42

tvarohová pomazánka se sardinakmi

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...