Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový koláč s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 697
Více než hodinu Snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3880 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 586 g
Tuky 112 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle vypadá jako zázrak – drobenka dole, drobenka nahoře a mezi tím tvarohová náplň. Tvarohový koláč s ovocem je jednoduchý na přípravu a tak chutný. Při pečení se totiž vše krásně propojí a výsledkem je lahodný, šťavnatý koláč.

Suroviny

máslo 100 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
Na náplň
v kostce
mléko 200 ml
vanilkový
mražené lesní ovoce 150 g
nebo čerstvé

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení.

2

Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy.

3

Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku ve formě a posypte zbytkem drobenky.

4

Pečte 45 minut do světlezlaté barvy. Nechte zcela vychladnout ve formě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Komentáře

18.01.2024 23:28
Dělám podle receptu netradiční cheesecake. Veškerou drobenku použiji na dno formy a s náplní upeču v troubě. Ovoce nepřidávám do náplně, ale udělám si ovocný rozvar se ztužovačem a naliji na vršek "dortu". Vyzkoušela jsem hodně receptů, ale tenhle je nejlepší!
04.09.2022 21:14
Skvělý recept. Použila jsem 1 polotučný tvaroh v kelímku, 2 bílé řecké jogurty a mléko jsem vynechala. Pekla jsem o trochu déle asi 55 minut. A nechala jsem ho v lednici do druhého dne. Drží i chutná parádně.
03.06.2021 08:18
Dobrý den. V nové verzi apetitonline.cz se recept zobrazuje s chybou. Nevím, kolik dát moučkového cukru. Vím, že dříve byl recept v pořádku, bohužel jsem si ho nevytiskla. Olga
03.09.2020 10:20

Tortu som robila dvakrát. Bola skvelá. Piekla som presne podľa receptu 50 minút v el. rúre. Nechala dobre vychladnúť, dala do chladničky na 4 hodiny. Pri krájaní sa neroztekala. Použila som tvaroh z Lídla v kýbliku. Tortička je skrátka výborná.

01.05.2020 02:26

Dělala jsem podle receptu a koláč je opravdu delikátní, přítel se po tom mohl utlouct! :) určitě jsem ho nedělala naposledy

29.09.2017 09:41

rad poradim, me zkusenosti,bez mleka a do naplne ztuzovac slehacky

29.09.2017 09:39

jest li muzu poradit,delam bez mleka a do naplne stuzovac slehacky

28.07.2017 17:14

Naprosto skvělý, dělám bez mléka, místo zakysanky dávám jogurt a celozrnou mouku, peču přes hodinu na 150°C a je to naprostá dobrota.

01.03.2017 19:46

Kolac je vynikajici, pecu ho casto je nas oblibeny,rychla priprava a lahodna chut.Snazim se ho delat z tvarohu z pozlatka, je vhodnejsi, protoze je mene vodnaty.Mohu poradit tem kterym se kolac nedari upect, pouzijte vetsi formu (cca28- 30cm)napln nebude tak vysoka a kolac se vam lepe propece , dale je urcite dobre pect na nizsi teplotu delsi dobu klidne az 1.h.A jeste jedna dulezita vec, vzdy nechte kolac ve forme uplne vychladnout !!!Snad jsem pomohla.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...