Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Úlovek z moře
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4049 kcal
Bílkoviny 590 g
Sacharidy 26 g
Tuky 175 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba v báječném podání, které se bude líbit i dětem. Ideální na děstkou party.

Suroviny

losos 400 g
filet, na 3 cm silné proužky
kopr 1 PL
sekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
strouhanka
z čerstvého pečiva na obal
vejce 2 ks
lehce prošlehaná
kalamáry 36 ks
kroužky mražené, obalované
olej
na smažení
Na mořskou omáčku
majonéza 3 PL
eidam hrst
jemně strouhaný
nastrouhané

Postup

1

Rybu potřete koprem, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Vložte do prošlehaných vajec a obalte ve strouhance.

2

Ve velké pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje a dozlatova v něm osmažte rybí prsty. Pak osmažte i kalamáry.

3

Smíchejte všechny suroviny na mořskou omáčku. Podávejte k úlovku z moře, přidat můžete hranolky, ideálně domácí nebo kupované předsmažené, dopečené v troubě.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...