Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uzené nasladko s bramborovými šiškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3539 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 505 g
Tuky 82 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvařte k uzenému domácí bramborové šišky. Teprve s nimi je to ta pravá lahoda!

Suroviny

předuzená krkovice
švestková povidla 250 g
med 3 PL
skořice ¼ ČL
mletá
strouhaná
hřebíček 1 špetka
tlučený
sůl
Na bramborové šišky
mouka pšeničná hrubá 250 g
vejce 1 ks
nemusí být
sůl

Postup

1

Krkovici dejte do litru vody a vařte 10–15 minut. Pak maso vyndejte a do rendlíku odlijte 250 ml vývaru. Za stálého míchání do něj přidejte švestková povidla, med, skořici, citronovou kůru a hřebíček. Ve víně promíchejte hladkou mouku a vlijte do povidlové omáčky. Podle chuti dosolte. Maso nakrájejte na plátky, vraťte ho zpátky do hrnce a vařte 15–20 minut na mírném ohni doměkka.

2

Mezitím připravte bramborové šišky. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, vmíchejte mouku, vajíčko (případně další žloutek) a sůl. Vypracujte hladké těsto a vyvalujte z něj asi čtyři centimetry dlouhé šišky. Vhazujte je do horké vody; jakmile vyplavou, vylovte je. Podávejte s uzeným masem a omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...