Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1722 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 11 g
Tuky 133 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní pohoštění

Suroviny

vejce 8 ks
majonéza 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
řeřicha 2 PL
nastříhané
sůl
k podávání

Postup

1

Uvařte vejce nahniličko. V rendlíku přiveďte k varu vodu, stáhněte plamen na nízký, vložte vejce (musejí mít kolem sebe prostor) a vařte 7–8 minut. Slijte a ochlaďte v ledové vodě.

2

Vychladlá vejce oloupejte a nakrájejte nahrubo. Smíchejte se zbývajícími přísadami. Osolte. Podávejte v sendvičích z bílého chleba, pro větší efekt z nich okrájejte kůrky a obalte je v řeřiše i zvenku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...