Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vaškův guláš z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 89
Do dvou hodin Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4587 kcal
Bílkoviny 304 g
Sacharidy 440 g
Tuky 160 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky přípravě v troubě se v guláši výjimečně zkoncentrují chutě. Navíc guláš z trouby je bez míchání a ani ho nemusíte tak často kontrolovat. Jeho příprava je skutečně velmi jednoduchá a výsledek dokonalý. Na party jeho množství zdvojnásobte.

Suroviny

nakrájená nahrubo
na ozdobení
kmín ½ ČL
drcený
na kostky o hraně 2,5 cm
sůl
pepř
čerstvě mletý
drcená
vývar hovězí 1,5 l
strouhanka
chlebová, k zahuštění

Postup

1

V pekáči nebo v hrnci vhodném do trouby rozpalte sádlo a na středním plameni na něm za občasného míchání opékejte cibuli spolu s drceným kmínem asi 10 minut dočervena.

2

Pak vypněte a nechte asi 10 minut dojít.

3

Troubu předehřejte na 180 °C.

4

Cibulový základ opět zahřejte, vložte na něj maso a důkladně ho opečte ze všech stran dohněda. Maso během restování pustí vodu, proto ho opékejte tak dlouho, dokud se všechna neodpaří.

5

Osolte, opepřete, poprašte paprikou, chilli a zamíchejte. Přidejte protlak, bobkový list a míchejte ještě minutu.

6

Pak maso podlijte vývarem, pořádně rozmíchejte, přiklopte a vložte do trouby. Pečte asi hodinu a půl.

7

Ke konci, jakmile je maso měkké, odklopte, a pokud je omáčka řídká, zahustěte ji chlebovou strouhankou a vraťte ještě na 10 minut do trouby.

8

Hotový guláš z trouby nechte před podáváním aspoň 15 minut stát. Můžete ho podávat ozdobený cibulí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Komentáře

06.01.2016 11:43

... jaký je důvod zchladnutí cibule před přidáním masa?

06.01.2016 13:40

Dobrý den, cibule díky tomu ještě více změkne, zjemní a zesládne...

27.01.2016 17:53

Díky za odpověď, zase jsem o něco chytřejší! :)

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...