Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Veganský ramen s houbami
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1185 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 145 g
Tuky 33 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I veganský ramen může být plný chuti. Tu mu dodají sušené houby a miso pasta. Krom toho je připravený už do půl hodiny. Skvělé jídlo, které si můžete dopřát opravdu kdykoliv. 

Suroviny

česnek 2 stroužky
zázvor (čerstvý) 3 cm
nakrájený na plátky + další kousek nakrájený na tenké sirky k podávání (lze vynechat)
bílá
nebo ještě lépe neri goma (bílá sezamová pasta)
shiitake
vývar zeleninový 1 l
sójová omáčka 2 PL
tofu 200 g
nakrájené na kostky
škrob 1 PL
kukuřičný
rostlinný olej 1 PL
nudle 100 g
nudle ramen nebo rýžových nudlí
pak čoi 1 ks
na čtvrtky
jarní cibulka 2 ks
jemně nakrájené, bílá a zelená část odděleně
fazolky zelené 25 g
blanšírované
mrkev 1 ks
nakrájená na tenké sirky
sezamový olej
sriracha
koriandr čerstvý
nasekaný
nasekané, nasucho opražené
chilli
chilli nitky (silgochu)
řasa nori
rozdrobený plát

Postup

1

Česnek rozdrťte naplocho nožem. Do hrnce vhoďte rozdrcený česnek, přidejte nakrájený zázvor, miso pastu, sezamovou pastu, houby, vývar a sójovou omáčku. Přiveďte k mírnému varu, přikryjte pokličkou a nechte 5 minut probublávat, dokud zázvor nezměkne.

2

Vývar sceďte do čistého hrnce a vše, co zůstalo v cedníku, vyhoďte.

3

Mezitím připravte tofu. Na pánvi rozehřejte olej. Tofu obalte ve škrobu, vhoďte do pánve a opékejte několik minut z každé strany. Obracejte velmi opatrně, aby se nerozpadlo.

4

Nudle vařte o 1 minutu kratší dobu, než je uvedeno na obalu, aby byly pevné na skus. Sceďte je a nechte v rendlíku s trochou vody, ve které se vařily, aby se neslepily.

5

Do připraveného vývaru přidejte pak choi a bílé části jarní cibulky a 1-2 minuty prohřívejte, dokud zelenina nezavadne.

6

Nudle rozdělte do dvou hlubokých misek. Přelijte je vývarem a zeleninou. Navrch dejte tofu, fazolové lusky, mrkev, nakrájený zázvor, zelené části jarních cibulek a zakápněte sezamovým olejem.

7

Můžete podle chuti doplnit i dalšími surovinami – srirachou, nasucho opraženými drcenými arašídy, nasekaným koriandrem, řasou nori či chilli nitkami.

Zdroj: BBC Good Food

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...