Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vegetariánský Reuben sendvič
Vegetariánský Reuben sendvič
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Vegetariánský Reuben sendvič

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 914 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 26 g
Tuky 71 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejslavnější sendvič z proslulých newyorských deli si můžete dopřát i v případě, že se vyhýbáte masu. Pastrami zastoupí žampiony pečené s česnekem. Uvidíte, že si neskutečně pochutnáte. 

Suroviny

na silné plátky
česnek 1 stroužek
podrcený
řepkový olej 1 PL
+ na potření
sůl
majonéza 1 PL
smetanový křen
pár kapek libovolné pálivé omáčky
mleté
na drobné kostičky + další k podávání
jarní cibulka 1 ks
pouze bílá část a velmi jemně nakrájená
sýr ementál 1 plátek
zelí kysané červené 2 PL

Postup

1

Rozpalte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Vsypte žampiony v jedné vrstvě do nízkého pekáčku a pečte 10 minut, aby se zbavily vody. Vyndejte z trouby, posypte česnekem, pokapejte olejem a osolte. Vraťte pekáček do trouby a pečte dalších 10 minut, dokud nejsou houby pěkně opečené. Vyndejte a nechte zchladnout. (Houby lze opéct případně i na pánvi.)

2

Smíchejte majonézu, kečup, smetanový křen, pálivou omáčku a nové koření. Vmíchejte kostičky okurky a cibulku, podle chuti osolte. Směsí potřete oba krajíce chleba po jedné straně. Na jeden krajíc nandejte houby, přiklopte sýrem a na sýr rozprostřete zelí. Přiklopte druhým krajícem potřenou stranou dolů.

3

Rozehřejte na středním plameni nepřilnavou pánev. Obě strany sendviče potřete olejem. Položte sendvič na horkou pánev, přitiskněte jej k povrchu pánve pomocí dřevěné stěrky a 2–3 minuty opékejte dozlatova. Pak opatrně obraťte a opečte stejným způsobem po druhé straně. Přendejte na talíř, rozkrojte a servírujte s okurkou.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...