Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou
Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou

3.8/5 Počet hodnocení: 33
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2236 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 268 g
Tuky 54 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K přípravě absolutně dokonalého, rychlého a zdravého jídla vám stačí pouze 5 zcela obyčejných surovin, které seženete v každém supermarketu. Nevěříte? Pak to budete muset zkusit!

Suroviny

2 konzervy rajčat (nejlépe cherry)
1 konzerva – použijte fazole, které máte nejraději (bílé, červené, černé...), nebo klidně směs
sůl
pepř
vejce 4 ks
vyberte podle své chuti, měla by být ale tence krájená
k podávání

Postup

1

Rajčata a fazole vyklopte do pánve nebo mělké zapékací mísy. Vařte 10 minut nebo dokud se množství nezredukuje. Osolte, pokud je třeba, a opepřete podle chuti. Vmíchejte špenát a vařte dalších 5 minut, dokud nezvadne.

2

Rozehřejte gril na střední teplotu. Do směsi udělejte lžící čtyři důlky a do každého z nich rozklepněte jedno vejce. Do směsi vložte šunku a grilujte 4–5 minut, nebo dokud nejsou bílky zcela tuhé a žloutky stále tekuté. Podávejte s žitným chlebem.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...