Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové špízky s pastiňákovým pyré

Vepřové špízky s pastiňákovým pyré

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 282 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 60 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Ventricina
sušené
sůl
hořčice dijonská
estragon
střední
střední
mrkev 1 ks
pažitka

Postup

1

Pastiňák, brambory, mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, posolíme, dáme do hrnce vařit, dokud není vše měkké.

2

Zatím si nakrájíme na kousky (tak akorát na špízy) kotletu a cibuli, fíky a kolečka salámu na půlky.

3

Fiky následně balíme do připravených půlek salámu a společně s cibulí a kotletou napichujeme na špíz. Špízky následně jemně osolíme

4

Uvařenou zeleninu scedíme ještě zlehka prosolíme, přidáme kousek másla, teplé mléko a vymixujeme do pyré, do kterého na závěr přidáme trochu pažitky.

5

Připravené špízky klademe na zahřátý olivový olej a ze všech stran opékáme.

6

Hotové maso vyndáme a do oleje přidáme estragon, dijonskou hořčici, střik citronu, jemně smetany, zlehka provaříme a sósík na špízky je hotový.

Foto: PXhere.com

 
Autor: janinat80

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...