Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní miso polévka
Základní miso polévka
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Základní miso polévka

4.1/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 347 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 28 g
Tuky 6 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejrychlejší polévka na zahřátí i povzbuzení, přesně taková je japonská polévka miso. Své jméno získala od ochucující pasty miso, která je v kuchyni pravým pokladem. Je bohatým zdrojem umami – jídlům dovede dodat takzvaně komplexní chuť. V misu totiž naleznete slanost, sladkost, kyselost i slabou hořkost.

Suroviny

voda 1 l
vývar 2 bal
instantní vývar daši (k dostání v asijských specialitách), lze nahradit domácím zeleninovým či kuřecím vývarem
mořské řasy 5 cm
řasa kombu
tofu 1 bal
osušené a nakrájené na kostky
jarní cibulka 2 ks
na tenká kolečka

Postup

1

Dejte vařit vodu a rozpusťte v ní oba sáčky instantního vývaru daši, přidejte cca 5cm řasy kombu a společně povařte. Část horkého vývaru oddělte a dobře rozmíchejte s pastou miso. Do polévky dejte prohřát tofu, přidejte cibulku, odstavte z ohně a vmíchejte oddělenou tekutinu s misem. Tento základ můžete doplnit o nudle, další zeleninu atd.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...