Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žampionová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 134
Do 30 minut Snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1068 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 27 g
Tuky 93 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová žampionová omáčka se smetanou a bílým vínem se dokonale hodí ke grilovaným kuřecím prsíčkům, steaku či jakémukoli masu. Použít ji můžete i na těstoviny. 

Suroviny

Postup

1

Na středním plameni rozpusťte na pánvi 30 g másla. Vsypte najemno nasekanou středně velkou cibuli. Zhruba pět minut ji míchejte a restujte do změknutí.

2

Přidejte prolisovaný česnek a nan plátky pokrájené žampiony. Promíchávejte 3 – 4 minuty, aby houby změkly. Zalijte vínem.

3

Přiveďte k varu a stáhněte oheň; nechte 2 – 3 minuty probublávat. Vmíchejte smetany. Přiveďte k varu. Nechte zlehka 10 minut vařit, aby se omáčka zredukovala na půlku. Osolte, opepřete.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

29.09.2009 17:49
Túto omáčku robievam,je výborná.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...