Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zázvorovo-kurkumové latte
Zázvorovo-kurkumové latte
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zázvorovo-kurkumové latte

4.1/5 Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 109 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 21 g
Tuky 3 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oddenek kurkumovníku (rostlina příbuzná další léčivce známé jako koření, zázvorovníku lékařskému) obsahuje barviva kurkuminoidy, jež mají protizánětlivé účinky a pomáhají chránit jaterní buňky před poškozením alkoholem a jedy z prostředí. Kurkuma rovněž může působit v prevenci srdečních a mozkových příhod. Připisuje se jí mimo jiné i role v předcházení demenci.

Suroviny

neslazené
oloupaná, nastrouhaná, může být i 1 lžička sušené mleté
zázvor (čerstvý) 1 PL
oloupaný, nastrouhaný
skořice 1 svitek
pepř mletý 1 špetka
kokosový cukr 1 ČL
nebo třtinový

Postup

1

V rendlíku pomalu ohřejte mléko. Pak přidejte všechny ingredience a opatrně přiveďte k varu. Odstavte a přelijte do šálků. Ihned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...