Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koprovka s pošírovaným vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1886 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 32 g
Tuky 168 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Koprovka je naše nejoblíbenější bezmasé jídlo. Mouky dávám do jíšky málo, protože nemám ráda husté omáčky. Koprovka je tak nejen lepší, ale i líp stravitelná,“ radí Jana Křivánková, žena Dalibora Křivánka. 

Náš tip: Připravte si například i koprovou omáčku podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

kopr 1 svazek
nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
ocet
na dochucení + na vejce
na dochucení
vejce 4 ks
k podávání

Postup

1

Z kopru oberte lístky, ale stonky si ponechte. Lístky a stonky nakrájejte nadrobno. Na másle opékejte cibuli a stonky kopru asi 5 minut, až cibule změkne.

2

Zaprašte moukou a míchejte asi 1–2 minuty, až jíška začne pěnit a zesvětlá.

3

Zalijte asi 0,5 litrem studené vody, rozšlehejte metličkou a vařte za občasného míchání 15 minut nebo do zhoustnutí.

4

Zjemněte smetanou (dávám ji vždy dřív než ocet, aby se nesrazila) a vařte ještě minutu. Osolte, opepřete a dochuťte octem a cukrem podle toho, jak to máte rádi.

5

Vařte ještě asi 5 minut a nakonec vmíchejte nasekané koprové lístky. Ihned vypněte, aby kopr zůstal zelený.

6

Na pošírovaná vejce dejte do hrnce cca 2 litry vody, 4 lžíce octa, osolte a přiveďte zprudka k varu. Rychle zamíchejte vodu vařečkou a vytvořte tak vír.

7

Do jeho středu opatrně vyklepněte jedno vejce. (Nepouštějte ho do vody z výšky, aby se nerozlil žloutek.) Ztlumte a vařte 3 minuty – bílek by se měl zatáhnout a zpevnit kolem ještě tekutého žloutku.

8

Opatrně vejce vyjměte děrovanou naběračkou a postup zopakujte se zbývajícími vejci.

9

Podávejte s připravenou omáčkou a vařenými bramborami. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4