Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 629 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 119 g
Tuky 5 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Navinulá výrazná chuť kvašené zeleniny perfektně sedí k mexickému stylu.

Suroviny

nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
na kostičky
mrkev 100 g
nastrouhaná nahrubo
daikon, na nudličky
sůl mořská 1 PL
hrubá (nejodidovaná)
jalovec
pár kuliček
pár snítek
podle chuti
(může být sušený)
voda
převařená vychladlá voda dle potřeby

Postup

1

V pevné míse promíchejte zeleninu a sůl. Potlučte je vhodným tloučkem, velkou vařečkou, dřevěnou paličkou na maso (pozor, řepa dost barví) –⁠ asi 5 minut. Pak přidejte koření a bylinky podle chuti.

2

Ochucenou směs nacpěte do sklenice se širokým dnem. Směs by měla dosahovat asi 2,5 cm pod okraj –⁠ nepustí-li dost šťávy, přidejte vodu, aby byla ponořená. Uzavřete.

3

Postavte do ploché nádoby a nechte stát v místnosti, kde je stejnoměrně teplo. Každé ráno kontrolujte, zda se na hladině neobjevila nějaká zoxidovaná zelenina (zhnědlá apod.) –⁠ tu vždy odstraňte.

4

Po 72 hodinách uložte do chladničky nebo podávejte v burritu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3