Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květákovo-pórková polévka s bylinkovými krutonky

Květákovo-pórková polévka s bylinkovými krutonky

4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1360 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 98 g
Tuky 69 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná krémová polévka potěší jako lehká večeře i svačinka nebo oběd na druhý den.

Suroviny

pórek 2 ks
důkladně omyté, na tenká kolečka
střední, opláchnutý, bez košťálu, na růžičky
vývar zeleninový 600 ml
mléko 500 ml
čedar 100 g
nahrubo
strouhaný
Na krutonky
na kostičky
olivový olej
tymián 1 ČL
čerstvé

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Kostičky ciabatty na krutony osolte a promíchejte s 2–3 lžícemi oleje a lístky tymiánu. Rozložte na plech a pečte 10–15 minut dozlatova.

2

V hrnci rozehřejte lžíci másla a zvolna na něm duste pórek, dokud nezměkne. Přidejte květák a duste, dokud nezměkne.

3

Vlijte vývar, mléko, přiveďte pod bod varu a nechte 20–25 minut vařit, dokud květák není měkký.

4

Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém a vmíchejte sýr. Podávejte s krutony.

NĚCO NAVÍC
Pokud budete vařit polévku předem a potom ji ohřívat, vmíchejte sýr až při podávání. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5