Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lilkový burger s pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2127 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 114 g
Tuky 158 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohohle krasavce v italských barvách si oblíbíte bleskovou rychlostí! 

Suroviny

olivový olej 4 PL
lilek 1 ks
na 1 cm plátky
quinoové vločky na obalení, nemusí být
česnek 2 stroužky
drcené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
dýňová bulka lze nahradit celozrnnou
bazalkové pesto 130 g
rajčata cherry 250 g
natrhaná
malá, podélně na nudličky
bazalka ½ hrnku
lískty

Postup

1

Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm plátky lilku dočervena, nejdřív asi 4 minuty z jedné a pak i z druhé strany. (Můžete je před smažením lehce obalit v quinoových vločkách, jako jsme to udělali my, ale není to nutné.) Pak nechte okapat na papírových utěrkách. Ještě teplé osolte, opepřete a promíchejte s česnekem.

2

Housky prokrojte a obě půlky opečte, spodní půlku potřete vždy pestem. Na ni dejte jednu vrstvu lilku, pak navršte rajčata a zopakujte, abyste měli 2 vrstvy. Navrch dejte mozzarellu, nudličky cukety, lístky bazalky a zbylá rajčata. Osolte, opepřete. Přiklopte horní půlkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8