Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linecké s mákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 38
Do hodiny Velmi snadné Na cca 35 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3423 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 424 g
Tuky 165 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mák a citron jsou skvělí partneři, a právě proto potřebuje tohle linecké cukroví, která je navíc díky zrníčkům máku zábavně puntíkované, kyselou marmeládu. Inovace, která nás fakt dostala! 

Suroviny

máslo 175 g
o pokojové teplotě
strouhaná
sůl 1 špetka
mák celý 2,5 PL
marmeláda 150 g
kyselá – pomerančová, citronová nebo i lemon curd
na posypání

Postup

1

Z másla, cukrů, citronové kůry, soli, mouky a máku vypracujte rychle hladké těsto (nejlépe v robotu s noži). Utvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte do druhého dne chladit.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyválejte na plát o síle 3mm, vykrajujte tvary a skládejte je na plechy vyložené pečicím papírem. Do poloviny z nich vykrojte ještě ve středu kolečko (např. kulatou zdobicí špičkou) nebo (jako my) použijte brčko a vykrojte kolečka po obvodu.

3

Pečte zhruba 8 minut dobleda, nechte vychladnout a poté slepujte marmeládou (dospodu dejte vždy tvar bez vykrojení, nahoru s vykrojenými kolečky). Na závěr pocukrujte. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12