Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatová omáčka s chilli

Rajčatová omáčka s chilli

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné Na 600 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 420 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 80 g
Tuky 1 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak tahle omáčka podle receptu Tomáše Hinduliaka (HUHU Chilli) má opravdové grády! Možná ji znáte z Apetit pikniku a teď si můžete uvařit vlastní...

Suroviny

vinný ocet bílý 80 ml
sůl 1 PL
česnek 4 stroužek
nahrubo
podle chuti
pepř
čerstvě mletý
bazalka 1 hrst
nasekaná nahrubo
tymián 1 PL
lístky, čerstvé, nasekané
tortillové chipsy k podávání

Postup

1

Rajčata nakrájejte na kousky, dejte do hrnce, přilijte ocet, přisypte cukr a sůl a nechte odvařit část tekutiny; trvá to asi 30–40 minut.

2

Pak přidejte česnek a chilli a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je omáčka ještě příliš řídká a nedá se jednoduše nabírat na tortillové lupínky, nechte ji ještě provařit. Po dalších 10 minutách přidejte pepř a všechny bylinky a podávejte s tortillovými chipsy. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8