Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4345 kcal
Bílkoviny 216 g
Sacharidy 224 g
Tuky 285 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaná žemlovka je skvělá teplá, ale můžete si ji dát do krabičky a vzít jako svačinu kamkoli s sebou!

Suroviny

bageta 3 ks
malá, na menší kusy
rozehřáté
ricotta 240 g
na kousky
tymián 3 snítky
otrhané lístky
vejce 9 ks
mléko 125 ml
česnek 2 stroužek
nadrobno
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bazalkové pesto
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Natrhané bagetky rozprostřete na plech a pokapejte je máslem. Vložte do trouby a nechte je zezlátnout a zkřupavět. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout (troubu nevypínejte).

2

Zlehka promíchejte ricottu, špenátové listy, kousky uzeného masa, tymián a kousky opečených baget. Směs rozprostřete na dno zapékací nádoby. Smíchejte vejce, mléko, smetanu, česnek, chcete-li, a parmazán. Směs osolte a opepřete a zalijte jí obsah zapékací nádoby. Vložte do trouby a pečte cca 25 minut, až nákyp zpevní. Podávejte horké nebo studené, pokapané pestem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10