Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krupicová kaše

Krupicová (nebo také krupičná) kaše je pro mnohé podobně jako žemlovka nebo rýžový nákyp nostalgickou vzpomínkou na dětství. A abyste namísto sametově jemné kaše nedostali hrudkovitou hmotu, prozradíme vám 3 jednoduché triky, jak na jemnou krupicovou kaši

...

 

  • Ideální poměr je jedna polévková lžíce (10 g) dětské krupičky na 250 ml mléka. Získáte tak jednu porci
  • Hrudkám předejdete tak, že krupičku necháte předem nejméně půl hodiny v mléce nabobtnat. 
  • Mléko postupně zahřívejte a na mírném plameni provařte alespoň 5 minut.
  • Krupicovou kaši lze připravit i bez mléka, pouze ve vodě nebo rostlinném „mléce“.
  • Kaši nalijte do misky či na talíř nebo ji použijte jako jednu z vrstev v ovocném poháru
  • Kaši podávejte s kakaem a máslem, skořicovým cukrem, čokoládou nebo ovocem

Celý popis