Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza bez droždí? Jde to, jen je potřeba vybrat alternativní kypřidlo a nečekat stejný výsledek

Pizza bez droždí? Jde to, jen je potřeba vybrat alternativní kypřidlo a nečekat stejný výsledek
sdílet:

Příprava pizzy bez droždí je rychlá cesta k cíli. Nemusí být nutně špatná, byť pizzu z kynutého těsta překoná jen těžko. Těsto na pizzu bez kvasnic se obvykle kypří práškem do pečiva. To mu dodá jemnou a nadýchanou texturu, i když trochu jinou než je tomu u klasické pizzy. 

I když tradiční pizza z kynutého těsta je nepřekonatelná, pizza bez kvasnic je jednodušší alternativou. Proč se vrhout na přípravu pizzy bez droždí? Vedou k tomu i další důvody.

  • Potřebujete připravit pizzu rychle. Čas je u přípravy kynutého těsta zásadní, v tomto případě odpadá čekaní na vykynutí. Těsto máte hotové hned po smíchání surovin. 
  • Nemáte droždí. V takových situacích poskytuje těsto bez kvasnic skvělou alternativu a o pizzu nepřijdete. 
  • Těsto bez droždí je velmi jednoduché na přípravu a je skvělou volbou pro začátečníky.
  • Někteří mohou mít potíže s trávením droždí nebo se droždí vyhýbají z jiných zdravotních důvodů. Pizza bez droždí jim nabízí snesitelnější alternativu.
  • Textura těsta a chuť pizzy bez droždí někomu vyhovuje víc. Mnozí ocení jeho jednoduchost a pevnější texturu než je tomu u kynutého těsta.

Recept na pizzu bez kynutí

Suroviny:

  • 2 hrnky hladké mouky

  • 2 – 3 lžičky prášku do pečiva (zkontrolujte, aby byl čerstvý, tedy nevyprchaný)

  • 1/2 lžičky soli

  • 2/3 hrnku vody

  • 1/4 hrnku olivového oleje

Postup:

V míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte vodu a olivový olej a promíchejte, aby se suroviny spojily. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu vody. Těsto vyklopte na lehce pomoučený pracovní povrch a zpracujte v hladké nelepivé těsto. Dále s ním pracujte jako s běžným těstam na pizzu.

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín