Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Balíčky s krevetami a chorizem
Balíčky s krevetami a chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Balíčky s krevetami a chorizem

5/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1375 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 53 g
Tuky 79 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché balíčky plné letní zeleniny a krevet, které ulovíte na dovolené na trhu stejně jako v běžném supermarketu v mrazicím boxu. Balíčky navíc můžete péct v troubě, na grilu, na ohni...

Suroviny

chorizo 150 g
klobáska
krevety 250 g
viz Něco navíc
nebo žlutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
koriandr mletý 1 špetka
paprika mletá uzená 1 špetka
římský kmín 1 špetka
celá palice rozdělená na nevyloupané stroužky
rýže
vařená, k podávání
klínky, k podávání

Postup

1

Chorizo nakrájejte na silnější plátky, dejte do mísy a přidejte krevety. Cukety nakrájejte podélně na čtvrtky a poté na silnější plátky, papriky na proužky. Vše přidejte do mísy, osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem, kořením a česnekem.

2

Připravte si alobalové balíčky: utrhněte delší plát alobalu a přehněte jej napůl, doprostřed dejte vždy jednu porci směsi, přehněte alobal opět napůl a zahněte podél stran. Takto připravené balíčky dejte na gril či do trouby vyhřáté na 200°C na1 5–20 minut. Potom servírujte celé balíčky, aby si každý rozbalil svou porci až na talíři. Podávejte s vařenou rýží a klínky citronu na zakápnutí.

NĚCO NAVÍC
Do balíčku můžete dát jakoukoli nakrájenou letní zeleninu, která vám vyroste na zahrádce: hodí se i letní dýně nebo patizon. Kořenit můžete i grilovacím nebo mexickým kořením (cajun, tacos), využít lze i grilovací směs. Krevety jsme použili větší, nevyloupané, jednoduše protože jsou krásné, pokud ale hrajete spíše na praktičnost než na vzhled, dejte mražené, vyloupané a zbavené ocásků. Pak už vám k jídlu stačí jen vidlička...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín